Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Εγκαίνια της Ετήσιας Έκθεσης των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024


 


Την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 στις 7:00μ.μ. πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας τα Εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης με έργα παιδιών (ζωγραφική – κεραμική) των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου.

 

Τα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά του Δήμου Βόλου προσφέρουν στα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας μέσα από έργα ζωγραφικής και πηλού. Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους δημιουργούν πρωτότυπα έργα εμπνευσμένα από την φύση, τα παραμύθια, την πολιτιστική κληρονομιά, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας και από το έργο καλλιτεχνών της ιστορίας της τέχνης.

Σκοπός των εργαστηρίων είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας των παιδιών, η επαφή τους με τον κόσμο των εικαστικών τεχνών και η εξοικείωσή τους τόσο με τις παλιότερες όσο και με τις σύγχρονες μορφές τέχνης. Στα εργαστήρια τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την έμφυτη ικανότητά τους για έκφραση μέσα από τη ζωγραφική και την κεραμική. Τα προγράμματα όλων των βαθμίδων παρέχουν πολλές γνώσεις πάνω στις τεχνικές, τα υλικά, τις έννοιες και την ιστορία της τέχνης. Παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενθάρρυνση της προσωπικής έκφρασης. Ο τρόπος που γίνονται τα μαθήματα προσαρμόζεται, όσο το δυνατόν, στις ανάγκες και το επίπεδο τόσο της ομάδας όσο και του κάθε παιδιού χωριστά. Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλα τα παιδιά 5-12 ετών που θέλουν να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Στην έκθεση παρουσιάζονται  πολλές ασκήσεις φαντασίας και παραμυθιών, ασκήσεις γνωριμίας με τα βασικά πλαστικά στοιχεία μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η κατανόηση των βασικών και συμπληρωματικών χρωμάτων, του τόνου, της υφής, της σύνθεσης, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ζωγραφικής, ασκήσεις εμπνευσμένες από έργα ζωγράφων και θεματικές ασκήσεις.

Στην έκθεση συμμετέχουν παιδιά από τα παρακάτω εργαστήρια: Β΄ ΚΔΑΠ Βόλου, ΚΔΑΠ Βασδέκειο, ΚΔΑΠ Κάτω Λεχωνίων, ΚΔΑΠ Νεάπολης, ΚΔΑΠ Προσφυγικών, «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου.

Το Εκπαιδευτικό προσωπικό των εικαστικών εργαστηρίων είναι οι: Ευαγγελία Γεωργοπούλου (κεραμίστρια), Κατερίνα Γκρίμπα (εικαστικός), Αναστασία Κοντογιάννη (κεραμίστρια), Μόσιου Νατάσα (κεραμίστρια), Έλενα Νικηφόρου (ζωγράφος), Ζωή Παπαπολύζου (εικαστικός),  Χριστίνα Στεφανούλη (εικαστικός).

 

Διεύθυνση Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας: Σταδίου-Μανδηλαρά

Τηλέφωνο: 24210 91150

Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαΐου – 12 Ιουνίου  2024

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 2:00μ.μ. έως 9:00 μ.μ.

 

Τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» είναι συγχρηματοδοτούμενες δομές από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 στο Ε.Π. «Βιώσιμη ανάπτυξη για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου