Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Εγκαίνια της Ετήσιας Έκθεσης των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016



Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 8:00μ.μ. πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας τα Εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης με έργα παιδιών (ζωγραφική – κεραμική) των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου.

« Τι λες, κάνουμε μια βόλτα στη ζωγραφική,
Στον κόσμο που βρίσκεται στην άκρη του πινέλου,
Για να μας πει τα μυστικά του
Σ’ αυτόν εδώ τον κόσμο, βλέπεις, ζούμε,
Νιώθουμε, χτυπάει η καρδιά μας στο μαύρο,
στο μπλε, στο κόκκινο της φωτιάς,
στο χρυσό και σε όλα τα χρώματα μαζί.
Είναι ο κόσμος των ζωγράφων……
Αυτός εδώ ο κόσμος είναι κάπως ξεχωριστός,
είναι κομματάκι από τον κόσμο,
είναι ένας κόσμος από πινελιές, πιτσιλιές και ίχνη,
ένας κόσμος από λάδι και νερό,
αληθινός μαζί και ψεύτικος»
Μαρί Σελιέ «Ζωγραφική πες μου τα μυστικά σου!» εκδ.Μεταίχμιο

Τα εικαστικά εργαστήρια για παιδιά του Δήμου Βόλου προσφέρουν στα παιδιά τη χαρά της δημιουργίας μέσα από έργα ζωγραφικής και πηλού. Με την καθοδήγηση των δασκάλων τους δημιουργούν πρωτότυπα έργα εμπνευσμένα από την φύση, τα παραμύθια, την πολιτιστική κληρονομιά, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας αλλά και ασκήσεις φαντασίας καθώς και γνωριμία-σπουδή μέσα από πρωτοπόρους καλλιτέχνες της ιστορίας της τέχνης.
Σκοπός των εργαστηρίων είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας των παιδιών, η επαφή τους με τον κόσμο των εικαστικών τεχνών και η εξοικείωσή τους τόσο με τις παλιότερες όσο και με τις σύγχρονες μορφές τέχνης. Στα εργαστήρια τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν την έμφυτη ικανότητά τους για έκφραση μέσα από τη ζωγραφική και την κεραμική. Τα προγράμματα όλων των βαθμίδων παρέχουν πολλές γνώσεις πάνω στις τεχνικές, τα υλικά, τις έννοιες και την ιστορία της τέχνης. Παράλληλα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενθάρρυνση της προσωπικής έκφρασης. Ο τρόπος που γίνονται τα μαθήματα προσαρμόζεται, όσο το δυνατόν, στις ανάγκες και το επίπεδο τόσο της ομάδας όσο και του κάθε παιδιού χωριστά. Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλα τα παιδιά 5-12 ετών που θέλουν να περάσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Στην έκθεση παρουσιάζονται πολλές ασκήσεις φαντασίας και παραμυθιών, ασκήσεις γνωριμίας με τα βασικά πλαστικά στοιχεία μέσω των οποίων επιτυγχάνεται η κατανόηση των βασικών και συμπληρωματικών χρωμάτων, του τόνου, της υφής, της σύνθεσης, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ζωγραφικής, ασκήσεις εμπνευσμένες από έργα ζωγράφων και θεματικές ασκήσεις.
Στην έκθεση συμμετέχουν περίπου 640 παιδιά από τα παρακάτω εργαστήρια: «Στέκι Παιδιού», Β΄Κ.Δ.Α.Π. Βόλου της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., και τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Αρτέμιδας, Βασδέκειο, Νεάπολης και Προσφυγικών της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου.
Το Εκπαιδευτικό προσωπικό των εικαστικών εργαστηρίων είναι: Ευαγγελία Γεωργοπούλου, κεραμίστρια, Αλιέ Εφέντη, κεραμίστρια, Αναστασία Κοντογιάννη, κεραμίστρια, Φωτεινή Λάμπρου, κεραμίστρια, Απόστολος Ντελάκος, εικαστικός, Λέττα Ποδαροπούλου, κεραμίστρια, Χριστίνα Στεφανούλη, ζωγράφος, Ιωάννα Τριανταφυλλάκη, ζωγράφος, Μαρία Χαμπέρη, ζωγράφος, Κατερίνα Χαραλάμπους, κεραμίστρια.

Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας: Σταδίου-Μανδηλαρά, Τηλ.: 24210 91150
Διάρκεια έκθεσης: 8 Ιουνίου – 30 Ιουνίου 2016
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 2:00μ.μ. έως 9:30 και Σάββατο 11:00π.μ.-3:00μ.μ.

Τα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» είναι συγχρηματοδοτούμενες δομές από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014- 2020 στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου