Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΚΔΑΠ ΝΕΑΠΟΛΗΣ Χριστουγεννιάτικη γιορτή: «Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ»


Το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης της ΚΕΚΠΑ–ΔΙΕΚ Δήμου Βόλου πραγματοποίησε χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά του Κέντρου με τίτλο «Η Βασίλισσα του Χιονιού», την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6:00 μ. μ. Το πρόγραμμα ήταν βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και συμμετείχαν 135 παιδιά μέσα από ομαδικές δραστηριότητες ενεργητικής μουσικής ακρόασης και θεατρικής έκφρασης.

Σκοπός του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά το παραμύθι «Η Βασίλισσα του Χιονιού» με τρόπο βιωματικό. Όσον αφορά στο θέατρο, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσα από τις τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, όπως παιχνίδια ρόλων, αυτοσχεδιασμούς λεκτικούς και σωματικούς καθώς και δυναμικές εικόνες να ασκήσουν τη δημιουργικότητά τους και να φτιάξουν με τη βοήθεια των εμψυχωτών τη δική τους θεατρική παράσταση μέσα σε δύο ώρες. Όσον αφορά στη μουσική τα παιδιά ένιωσαν τη χαρά της μουσικής εμπειρίας που προσφέρει η μουσική ακρόαση έργων γνωστών συνθετών που έχουν εμπνευστεί από το παραμύθι «Η Βασίλισσα του Χιονιού». Οργανώθηκαν σε ομάδες και λειτουργώντας ως μικρή ορχήστρα συνόδευσαν μουσικά το δρώμενο.

Το Κ.Δ.Α.Π. Νεάπολης είναι συγχρηματοδοτούμενη δομή από την Ε.Ε. και την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου