Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Χριστουγεννιάτικο εργαστήριο Εθνικής Βιβλιοθήκης.















Η Παιδική Βιβλιοθήκη του ΚΔΑΠ Νεάπολης συμμετέχει στο χριστουγεννιάτικο εργαστήριο που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη.

Αυτά τα Χριστούγεννα η Εθνική Βιβλιοθήκη προτείνει ένα ξεχωριστό εορταστικό πρόγραμμα για να υλοποιηθεί στις βιβλιοθήκες και στα σχολεία και να ταξιδέψει στο γνωστό δρομολόγιο προς την Εθνική Βιβλιοθήκη στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Από εκεί θα σταλούν το μήνυμα και οι ευχές για την ανάγνωση, τα βιβλία, τις ιστορίες.

Φέτος, προτείνεται ένα εργαστήριο «δημιουργίας» μιας ιστορίας με τίτλο «Χριστούγεννα στη βιβλιοθήκη» και με αφετηρία τους πρωταγωνιστές του Χειμώνα: τους καλικάντζαρους, τους νάνους, τα αστερόπαιδα, τον Άη Βασίλη. Αυτή η ιστορία όμως θα ειπωθεί με σύμβολα και εικόνες και θα καταγραφεί σε ένα ειδικό τετράδιο που θα σταλεί προς εκτύπωση από την Εθνική Βιβλιοθήκη σε όποιον φορέα θέλει να πάρει μέρος στο πρόγραμμα.

Στον ιστότοπο του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών έχουν αναρτηθεί αναλυτικές οδηγίες, βιβλιογραφία και το ηλεκτρονικό αρχείο του τετραδίου προς εκτύπωση και βιβλιοδεσία.
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στο χρονικό διάστημα από 1 Δεκεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2017. Το υλικό που θα δημιουργηθεί θα αποσταλεί στην Εθνική Βιβλιοθήκη και από τις 20 Δεκεμβρίου το υλικό αυτό θα εκτίθεται στα ράφια του Πύργου των βιβλίων της ΕΒΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου