Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Για φαντάσου… το καλοκαίρι την ώρα που τα ονείρατα αληθεύουν

"Για φαντάσου… το καλοκαίρι την ώρα που τα ονείρατα αληθεύουν", (11/7/2019) μια δράση που οργανώθηκε από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος - National Library of Greece στα πλαίσια της #KE2019gr

Αρχικά διαβάσαμε όλοι μαζί το βιβλίο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Ο. Σαίξπηρ σε διασκευή της Αγγελικής Δαρλάση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
Τα μεγαλύτερα παιδιά έγραψαν σε καρτελάκια λέξεις που αντιπροσωπεύουν γι’ αυτά το καλοκαίρι. Τα μικρότερα παιδιά ζωγράφισαν το καλοκαίρι σε χαρτόνι. Πάνω σε χαρτί του μέτρου σχεδίασαν ένα καράβι και κόλλησαν πάνω σ’ αυτό τις ζωγραφιές και τα καρτελάκια με τις λέξεις.
Στη συνέχεια διαβάσαμε το βιβλίο «Να ένα ποιήμα που γιατρεύει ψάρια» του Ζαν Πιέρ Σιμεόν από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη καθώς και το ποίημα του Νικηφόρου Βρεττάκου «Ο πράσινος κήπος». Είδαμε φωτογραφίες γνωστών κήπων και μιλήσαμε για τον κήπο. Ακούσαμε τα τραγούδια «Μέσα σε κήπο κάθισα» του Μ. Θεοδωράκη και στίχοι Μ. Ελευθερίου, καθώς και τον Πράσινο Κήπο του Νικηφόρου Βρεττάκου. Συζητήσαμε για τα ποιήματα: Πώς μας κάνουν να νιώθουμε; Τι είναι ποίημα;
Τέλος τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, διαλέξανε λέξεις από το ποίημα και το βιβλίο, τις αντιγράψανε, τις κόψανε και τις μοντάρανε φτιάχνοντας το δικό τους ποίημα. Τα μικρότερα παιδιά κολλήσανε λουλούδια που είχαμε μαζέψει από την βόλτα μας στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου και όλοι μαζί στείλαμε το δικό μας μήνυμα για το καλοκαίρι.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου