Σάββατο 2 Απριλίου 2016

«Ο πιλότος και ο μικρός πρίγκιπας»


















Παρουσίαση του βιβλίου «Ο πιλότος και ο μικρός πρίγκιπας» του Πίτερ Σις (Μεταίχμιο) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, ώρα 6.30 μ.μ στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Κ.Δ.Α.Π. Νεάπολης.



















Με αφορμή το βιβλίο, έγινε εκτενής αναφορά στη ζωή του συγγραφέα Αντουάν Ντε Σεντ Εξιπερύ και ιδιαίτερα στην δράση του ως αεροπόρος. Διαβάστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο του «Ο μικρός Πρίγκιπας» και τα παιδιά με τη καθοδήγηση της θεατρολόγου Κατερίνας Τσιώνα συμμετείχαν σε ασκήσεις θεατρικού δράματος. Στο τέλος δημιούργησαν το δικό τους έργο στο εργαστήριο ζωγραφικής, με την καθοδήγηση των εικαστικών Απόστολου Ντελάκου και Μαρίας Χαμπέρη.



















Η εκδήλωση οργανώθηκε από τις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Βόλου «ΣΤΕΚΙ ΠΑΙΔΙΟΥ» και ΚΔΑΠ ΝΕΑΠΟΛΗΣ και απευθύνονταν σε παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν 70 παιδιά από 6 - 15 χρονών και αρκετοί ενήλικες-γονείς.














 





Οι εκδηλώσεις από 2 έως 8 Απριλίου 2016 με τον τίτλο «Συλλέγω εμπειρίες», εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου