Τρίτη 5 Απριλίου 2016

«Ο κήπος του Ματίς»

Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κήπος του Ματίς» της Σαμάνθας Φρίντμαν (Μέλισσα). Με αφορμή το βιβλίο παρουσιάστηκε στα παιδιά, από τη μουσικολόγο Ειρήνη Κουγκούνη, η ζωή  και το έργο του καλλιτέχνη Henri Matisse (1869 – 1954) με προβολή εικόνων και με ασκήσεις θεατρικής έκφρασης. 


Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην τελευταία δεκαετία της ζωής του που εισήγαγε μια νέα μορφή τέχνης βασισμένη στη χαρτοκοπτική (cut-outs), συνθέτοντας στο τέλος της καριέρας του τα πιο πρωτοποριακά ίσως έργα του.

















Τα παιδιά στο τέλος δημιούργησαν το δικό τους ομαδικό έργο βασισμένο στην τεχνική του κολάζ με την καθοδήγηση της ζωγράφου Μαρίας Χαμπέρη. 






























Οι εκδηλώσεις από 2 έως 8 Απριλίου 2016 με τον τίτλο «Συλλέγω εμπειρίες», εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου