Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

«Η Μικρή Σάρλοτ, Σκηνοθέτις»

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Μικρή Σάρλοτ, Σκηνοθέτις» του Frank Viva (Μέλισσα). Με αφορμή το βιβλίο έγινε σύντομη αναφορά στην ιστορία του ασπρόμαυρου κινηματογράφου και ιδιαίτερα στο πρώτο ασπρόμαυρο animation της γερμανίδας Lotte Reineger (1899 – 1981).



















Τα παιδιά είδαν αποσπάσματα από ταινίες του George Melies (1861 – 1938) και του Τσάρλι Τσάπλιν (1889 – 1977). Στο τέλος σχεδίασαν φιγούρες σε μαύρο κανσόν βασισμένες στην τεχνική της Reineger και δημιούργησαν το δικό τους animation. 



















Η ιστορία βασίστηκε στο «Μαγικό αυλό» του Μότσαρτ. Η παρουσίαση και το εργαστήριο πραγματοποιήθηκαν από τον εικαστικό Απόστολο Ντελάκο. 





Οι εκδηλώσεις από 2 έως 8 Απριλίου 2016 με τον τίτλο «Συλλέγω εμπειρίες», εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου